Saturday, December 29, 2012

Teine salongiõhtu

Kuna esimene salongiõhtu oli nii menukas, siis toimus teine salongiõhtu juba 28.detsembril.
Külalisesinejaks oli Enn Tasalain, kes pajatas muljeid Jõulumäest ja spordist.
Pildil Enn Tasalain
Ennu elutöö on olnud Jõulumäe tervisekeskus (varasem nimetus Võiste rahvaspordibaas). Tema töid ja tegemisi on hinnanudd nii vabariigi, maakonna kui ka valla tasandil. Teenete eest on talle omistatud Eesti Punaseristi IV klassi teenetemärk, EOK hõbedane teeneteplaat, Pärnumaa vapimärk, Tahkuranna valla vapimärk, maakondlik spordiinimese aastapreemia, kultuurkapitali aastapreemiad. Enn Hallik oma raamatus "35 aastat Jõulumäel" on kirjutanud" ... üks heas mõttes tõeliselt hull mees, kes oma meeskonnaga on Pärnumaal Jõulumäe teinud". Selle raamatu omanikuks salongiõhtul said sporditeemalise viktoriini võitja laudkond. Viktoriini võitja laudkonnas olid ka Ennu endised õpilased Maire Tammeleht (Paulberg) ja Varje Tipp (Liiv). Enn mõjutas paljuski nende sportlasteed ja andis kaasa väärtuslikke õpetusi eluteeks, mille eest on tema õpilased talle väga tänulikud.
Üllatuskülaliseks oli jõulumees. Suur, suur tänu selle toreda üllatuse eest!
Tänusõnad kuuluvad ka Kalmer Metsaorule ja Imre Taveterile abi eest, tänu kellele sai tantsu keerutada elava muusika saatel. Aitäh ka Anu Nõmmele ja Tegusatele vanaemadele!
Pildil  Tegusad vanaemad

Pildil Andres Ilves

Pildil Jõulvana :)

Pildil Imbi Ilves

Esimene salongiõhtu

TAHKURANNA ELU VÕLUV, SIIN ON SÕPRU PALJU EES.
VIIBID JUSTKUI MUINASRIIGIS, TUNNED END KUI KALA VEES.
NAGU NÄETE, SIIN JA PRAEGU, SÕBRAD KÕIK ON PIDUHOOS.
MEENUTAME MÖÖDUND AEGU, PÄEVI MIS VIIND KOKKU MEID.

KOOLID UULUS, TAHKURANNAS, ELAV TEGEVUS NEIL SEES.
KUI TORM TÕSTAB VEED JA MAJAD, KALDAD ÜLENI ON VEES.
TÕTTAB APPI VALLARAHVAS, VALITSEJAD KÕIGE EES.
PEATSELT MÖÖDAS RASKED AJAD, KALAPAADID JÄLLE VEES.

KUIGI KOHTI TÖÖKS ON VÄHE, KOHA MEREST KADUMAS.
EI ME SIIT KÜLL ENNE LÄHE, KUNI MERI OLEMAS.
FIRMA WEISS JA MITMED TEISED, ELU SEES MEIL HOIAVAD.
LAULU LÖÖN JA TANTSU VIHUN, KUNI JALAD KANNAVAD.

Need muusikapedagoogi ja dirigendi Ilmar Tõnissoni laulusõnad kõlasid 30.novembril esimest korda Tahku Tares. Tahkurannast on varem loonud veel laulu helilooja Leo Normet (Tahku tants) ja muusikamees Mihkel Kalbus (Tahku valss).

Tahkutares toimus 30.november 2012 esimene salongiõhtu, mille eestvedajaks oli Andres Ilves ja aktiivsed ning tegused vanaemad.

Salongiõhtule oli esinejaks kutsutud Ilmar Tõnisson, kes jutustas oma elu eredamatest hetkedest ja põnevatest kontsertreisidest. Ilmar Tõnisson rääkis väga huvitavalt muusikast ja muusikutest ning esitas ise klarnetil ja suupillil mitmeid muusikapalu. Tema laul sai salongiõhtul korraldatud konkursil, Tahkurannast loodud kolme laulu hulgast kõige enim hääli. Raamatu "Ilmar Tõnisson Pärnu muusikaelus ja Eesti muusikahariduses" omanikuks said kaks salongiõhtust osavõtja laudkonda, kes võrdselt hästi vastasid viktoriiniküsimustele.
Õhtu meeleolu hoidsid üleval dirigeerimise erialaga muusikamees Priit Kask ja omapärase tämbriga laulja Ardo Juhkov, kelle nooruslik tmperament ja esinemine võlus tantsupõrandale nii noore kui vana.